Forum starlet club pl Strona Główna
POMOC RejestracjaSzukajFAQ Rejestracja Zaloguj
Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1
Obniżenie samochodu
Autor Wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Post Obniżenie samochodu 
Witam
Szukałem tematu ale nic podobnego nie znalazłem (z podobnych tylko temat odnoście zawieszenia do sportu)
Więc jak wiemy jest kilka metod obniżania samochodu m.in. gwintowane zawieszenie czy sprężyny obniżające ale ostatnio dowiedziałem się czy wyczytałem już nie pamiętam ;P że można jeszcze "wyciąć" kilka zwojów z sprężyny co o tym sądzicie ?

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Odpowiedz z cytatem
Wytniesz kilka zwojów to faktycznie obniżysz auto....ale bujało będzie dalej tak samo czyli....większe ryzyko że opona zejdzie sie z nadkolem. Komplet obniżających sprężyn jamexa kosztuje w okolicach 300zł, a można dorwać taniej. Obniżające spręzyny to progresy przez co auto robi się sztywniejsze i pewniejsze w prowadzeniu. Aktualnie mam zestaw -40mm plus stabilizator z przodu i jestem z tego zadowolony (koła 15x185x55). Na wiosne już planuje wrzucić gwint i obnizyć jeszcze troche całosć...przód na pewno ze 4cm tył ze 2-3cm. Gwint ma to do siebie że poza wysokością możesz ustawić tez twardość...dlatego nawet jak zjedziesz nim do ziemi to możesz ustawić tak żeby ryzyko zetknięcia opony z nadkolem były minimalne....praktycznie zostaje amortyzacja na oponie Very Happy

Używany gwint do polo 6n kupisz od 350-400zł....przeróbek nie ma dużo Wink

Jest jeszcze jedna opcja...wciać kilka zwojów i napchać gum usztywniających....gumy miałem...po roku używania zrobiły się miękkie i popękały...nie polecam.

Odpowiedz z cytatem
Dzięki za info ;P to jak chcesz mieć amortyzacje tylko na oponie to na drodze Ci plomby z zębów chyba powypadaja Wink

Odpowiedz z cytatem
Ale to jest do powolnego kulania się Very Happy....nie do zapierdzielania....już teraz na tych -40 wybieram sobie drogi gdzie nie ma dziur...szkoda zawieszenia a tlumik już mam przytarty.

Ogólnie została jeszcze kwestia air-ride....sam materiał koło 1700-2000zł....

Odpowiedz z cytatem
jakie przeróbki trzeba zrobić z gwintem z polo 6n ?

Odpowiedz z cytatem
http://starletclub.phorum.pl/viewtopic.php?t=1553&start=0

Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1