Forum starlet club pl Strona Główna
POMOC RejestracjaSzukajFAQ Rejestracja Zaloguj
Odpowiedz do tematu Strona 1 z 5
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Żarówki
Autor Wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Post Żarówki 
Google nie odpowiada, więc pytam tu: żarówka w prawej lampie mi padła. Jak się do niej dobrać i co to za żarówka, która tam siedzi (to pewnie się dowiem, jak ją wyciągnę), bo tego co patrzyłem, to wcale nie są dwa ruchy. Z góry dzięki Smile

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Odpowiedz z cytatem
Post Re: Żarówka 
Jean napisał:
Google nie odpowiada, więc pytam tu: żarówka w prawej lampie mi padła. Jak się do niej dobrać i co to za żarówka, która tam siedzi (to pewnie się dowiem, jak ją wyciągnę), bo tego co patrzyłem, to wcale nie są dwa ruchy. Z góry dzięki Smile

Zwykła H4 ...

Przestaniesz zakładać co chwila nowe tematy ?? ?? ??
Wszystko !! Dokładnie wszystko jest na forum tylko czytać Ci sie nie chce !!!!

Google milczy ?? Dziwne bo mi znalezienie reflektora zajeło 3 sekundy ... a tam jest podane jaka to żarówa ...
http://www.nokaut.pl/oferta/reflektor-swiatel-prawy-toyota-starlet-96r-99r-h4.html

Odpowiedz z cytatem
Odchaczasz taki metalowy zacisk,zdejmujesz gumowy uszczelniacz i masz zarowke.

Odpowiedz z cytatem
Graph, wpisz sobie "żarówka" w polu szukaj owego forum i dostaniesz w wynikach link do tematu Śmieszne linki i Ceny części. Przed założeniem każdego tematu szukam, ale nie ma, więc zakładam nowy temat. Nie znam się na autach, więc wolę zapytać. Jakkolwiek, dzięki za odpowiedź Smile

Odpowiedz z cytatem
Graph, wpisz sobie "żarówka" w polu szukaj owego forum i dostaniesz w wynikach link do tematu Śmieszne linki i Ceny części. Przed założeniem każdego tematu szukam, ale nie ma, więc zakładam nowy temat. Nie znam się na autach, więc wolę zapytać. Jakkolwiek, dzięki za odpowiedź Smile

Jak szukajka nie pomoże to radze Google zanim wszystkich zdenerwujesz taka ilością tematów ...
O oponach też nie było w szukajce ??

Swoją drogą lepiej samemu żarówke zdemontować niż zadawać głupie pytania ... to trudne nie jest Smile

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem
Właśnie wróciłem od samochodu, odpiąłem metalowe coś co miało trzymać reflektor, ale i bez tego nie chciało odejść nawet przy użyciu większej siły. Podważanie śrubokrętem skończyło się małym wgnieceniem. Coś źle robię chyba...

Odpowiedz z cytatem
Właśnie wróciłem od samochodu, odpiąłem metalowe coś co miało trzymać reflektor, ale i bez tego nie chciało odejść nawet przy użyciu większej siły. Podważanie śrubokrętem skończyło się małym wgnieceniem. Coś źle robię chyba...

Ty sobie żartujesz ??
Gdzie śrubokręt do wyjęcia żarówki ??
Jakie trzymanie reflektora ?? to co Ty chcesz wyjąć reflektor czy żarówke ??

Odpowiedz z cytatem
Jeszcze raz spojrzałem. Już dotarłem do samej żarówki, ale nie mogę jej wyjąć. Jest w takim czymś gumowym i za cholerę nie chce się ruszyć. Co innego postojowe - odkręcasz i masz od razu. Ktoś wie jak wyjąć to H4? Starałem się kręcić w różne strony i nic...nie powiem, żeby to było intuicyjne.

Odpowiedz z cytatem
Jeszcze raz spojrzałem. Już dotarłem do samej żarówki, ale nie mogę jej wyjąć. Jest w takim czymś gumowym i za cholerę nie chce się ruszyć. Co innego postojowe - odkręcasz i masz od razu. Ktoś wie jak wyjąć to H4? Starałem się kręcić w różne strony i nic...nie powiem, żeby to było intuicyjne.

Zdejmij tą gume ... to jest osłona przed wodą żeby nie wpływała do lampy ...
Zdejmiesz gume to odhaczasz zacisk od żarówki i wsio ...

Odpowiedz z cytatem
a najlepiej jedź do ASO tam ci to "tanio" zrobią Very Happy Smile Laughing

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Odpowiedz z cytatem
Dokladnie tak jak kolega wyzej napisal.Autoryzowany serwis toyoty ci wymienie profesjonalnie zarowke Smile

Odpowiedz z cytatem
Luz, luz, nie zdążyłem odpisać, bo musiałem już później jechać Smile Żarówa wymieniona. Dzięki, Graph Smile

Odpowiedz z cytatem
Luz, luz, nie zdążyłem odpisać, bo musiałem już później jechać Smile Żarówa wymieniona. Dzięki, Graph Smile

No widzisz jakie to proste... Prostsze niż w wielu innych autach, mój ojciec ma Mondeo i musi "pół samochodu" rozkręcić, żeby wymienić żarówkę.

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Odpowiedz z cytatem
Jean napisał:

No widzisz jakie to proste... Prostsze niż w wielu innych autach, mój ojciec ma Mondeo i musi "pół samochodu" rozkręcić, żeby wymienić żarówkę.

Confused Rolling Eyes
W którym to mondeo musi rozkręcić "pół samochodu"? Wink

Odpowiedz z cytatem
W Punto 1 gen trzeba odkręcać cała tylna lampe żeby żarówke zmienić ... porażka ... w Starlecie jest to genialnie pomyslane Smile

Odpowiedz do tematu Strona 1 z 5
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny