Forum starlet club pl Strona Główna
POMOC RejestracjaSzukajFAQ Rejestracja Zaloguj
Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1
Regulacja drzwi na zawiasach EP91
Autor Wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Post Regulacja drzwi na zawiasach EP91 
Wczoraj zauważyłem bardzo denerwujące zgrzytanie w samochodzie nie mogłem znaleść przyczyny aż nie wpadłem gdzieś w necie na temat o regulacji drzwi.Więc poszedłem do swojej starlety i próbuje ruszyć drzwiami góra dół ni i luz na maxa Sad ktoś miał już doswiadczenie z czymś takim lub wie jak to naprawić?

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Odpowiedz z cytatem
Post Re: Regulacja drzwi na zawiasach EP91 
PatrykOSK napisał:
Wczoraj zauważyłem bardzo denerwujące zgrzytanie w samochodzie nie mogłem znaleść przyczyny aż nie wpadłem gdzieś w necie na temat o regulacji drzwi.Więc poszedłem do swojej starlety i próbuje ruszyć drzwiami góra dół ni i luz na maxa Sad ktoś miał już doswiadczenie z czymś takim lub wie jak to naprawić?

Cześć,miałem też tę usterkę.W/g mnie są trzy opcje.

1.opcja kupić używkę i wymienić / do 40 zł/szt. Nie jest łatwo albo Ja miałem pecha ale dostałem wreszcie niewyrobiony zawiasik.Kupiłem od gościa z Rzeszowa.
2.opcja ,zdjąć nadkole z przodu i przeregulować na śrubach.potrzebne 2 osoby.
3.opcja /druciarstwo max ale mi pomoglo na pare tygodni.wbić podkładkę w otwór który powoduje luz. (po wyrobieniu przez trzpień).Ale w to bym sie nie bawił bo dużo jest roboty żeby zdjąć zawias a to tylko chwilowe rozwiązanie

Do lewych drzwi udało mi się znaleźdź używki na alle i trafiłem na dobre ,niestety do prawych już nie i się tak bujam.Pytałem w Aso o wycenę to 180 zł za sztukę także spory wydatek.
Regulacje masz na zawiasach .Są dwa otwory na zawiasie jeden normalny ,drugi w kształcie coś jakby owalu.W każdym razie drzwi regulujesz na górnej śrubie dolnego zawiasu i dolnej śrubie górnego zawiasu.Tyle że jak masz luz na zawiasach to ci wiele nie pomoże .I jeszcze jedno nie zaklepuj zawiasów z góry żeby zlikwidować luz bo się tak odkształcą że drzwi nie zamkniesz.

Odpowiedz z cytatem
Okazało się że większość hałasu dawał ogranicznik otwarcia a dokładnie taki bolec który trzyma od strony samochodu ;D Co prawda hałas nie znikł do końca ale jest o wiele lepiej

Odpowiedz z cytatem
Post Re: Regulacja drzwi na zawiasach EP91 
propublicobono napisał:

1.opcja kupić używkę i wymienić / do 40 zł/szt. Nie jest łatwo albo Ja miałem pecha ale dostałem wreszcie niewyrobiony zawiasik.Kupiłem od gościa z Rzeszowa.
2.opcja ,zdjąć nadkole z przodu i przeregulować na śrubach.potrzebne 2 osoby.
3.opcja /druciarstwo max ale mi pomoglo na pare tygodni.wbić podkładkę w otwór który powoduje luz. (po wyrobieniu przez trzpień).Ale w to bym sie nie bawił bo dużo jest roboty żeby zdjąć zawias a to tylko chwilowe rozwiązanie

W moim przypadku pomogła opcja druga ;p

Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1