Forum starlet club pl Strona Główna
POMOC RejestracjaSzukajFAQ Rejestracja Zaloguj
Odpowiedz do tematu Strona 9 z 11
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Następny
Auto nie zapala lub gaśnie
Autor Wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Post  
Kwestia przyzwyczajenia. Ja jak mam ciepły silnik to odpalam na gaziku, bo łapie od dotknięcia a na benzynie trzeba kręcić albo przegazować Wink


_________________
Starlet P8 'Jeans' 2EE Bi-fuel Edition 95' >280kkm

Kuba Wink
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
 


Odpowiedz z cytatem
Post  
Ja w swojej mam coś takiego że zimna zapala na dotyk, jak odpalam np. do 20 minut po zgaszeniu ciepłego silnika to też na dotyk a jeśli zgaszę ciepły silnik to po 30 min-2h postoju przy odpalaniu muszę pokręcić z 3-4 sek i przez moment chodzi nierówno. jak posiedzi dłużej i ostygnie to znowu na dotyk.

Może jakiś czujnik temperatury ? na ciepłym myśli że auto jest zimne i zalewa ? Bo napewno nie traci np ciśnienia na listwie bo tak jak u mnie po dłuższym postoju np po nocy jest już ok..


_________________
Pozdrawiam, Marek Wink
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Odpowiedz z cytatem
Post  
Ja bym obstawiał, to co już wcześniej gdzieś pisałem, że silnik jest zimny na dole ale góra, konkretnie przepustnica może być jeszcze ciepła więc kanał od wolnych obrotów może być jeszcze nie całkiem otwarty i dlatego może być za dużo paliwa. Trzeba sprawdzić czy przepustnica jest jeszcze ciepła po tych 30min i więcej. Na mrozie -10 po godzinie silnik jest zimny, przynajmniej tam gdzie jest czujnik Wink


_________________
Starlet P8 'Jeans' 2EE Bi-fuel Edition 95' >280kkm

Kuba Wink
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Post  
i zapalam i gasze auto na benie, dzieje się tak i na gazie i na benie. Czyli czeka mnie po prostu regulacja zaworów? swoją droga coś czasem klepie zawór Wink


_________________
Starletka 1,3 16v 98r


Uploaded with ImageShack.us
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Odpowiedz z cytatem
Post  
Nie zaszkodzi sprawdzić luzów, ale wątpię że to rozwiąże Twój problem z odpalaniem Wink


_________________
Starlet P8 'Jeans' 2EE Bi-fuel Edition 95' >280kkm

Kuba Wink
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Post  
Na a co pomoże? Wszystkie objawy już znacie Wink


_________________
Starletka 1,3 16v 98r


Uploaded with ImageShack.us
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Odpowiedz z cytatem
Post  
Hmm...sekwencja lpg Razz
możesz szukać też innego powodu, sprawdź błędy itd. może coś znajdziesz Wink


_________________
Starlet P8 'Jeans' 2EE Bi-fuel Edition 95' >280kkm

Kuba Wink
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Post  
baraqs napisał:
Na wstępie proszę bez kąśliwych uwag, bo mycie silnika to norma http://autokult.pl/2013/02/14/mycie-silnika-czy-warto-i-jak-zrobic-to-prawidlowo
Poprzednio myłem Hyundai-a Accent-a, i Lantrę, i nigdy nie było żadnych problemów.
Postanowiłem umyć silnik, bo kupiłem 17 letnią Starletkę i gdzieś jest wyciek oleju, a brud utrudnia zlokalizowanie nieszczelności.
Wczoraj myłem silnik szczotką nylonową taką jak do garnków i gorącą wodą z płynem do mycia naczyń, żeby tanio było Smile
Niestety przez przypadek spryskałem alternator, może więc tam jest problem?
Filtr powietrza suchy, sprawdzałem, akumulator nie miał kontaktu z wodą, ale robiłem to po ciemku z użyciem latarki, bo w dzień nie za bardzo ze względu na "strasz mniejska" i możliwość otrzymania mandatu.
Do tej pory silniczek odpalał bez żadnych kłopotów, a teraz piłowałem, piłowałem, oczywiście stosownie i z przerwami, a silnik nawet nie szykował się do zaskoczenia, ot taki dźwięk jaki uzyskuje się gdy nie ma paliwa.
Teraz u mnie pada deszcz, nie ma sposobu na to, aby słoneczko polizało komorę silnika, więc muszę czekać na lepsze czasy Sad otworzyć maskę, i tak ze 3 godziny wietrzyć i suszyć.
Miał z was ktoś kiedykolwiek panowie podobne problemy?
Zapomniałem dodać, że samochód po umyciu nie był odpalany przez 12 godzin, mimo wszystko na zewnątrz panuje słota, więc wilgoci nie dałoby się uniknąć.



_________________
!! CB Radio Serwis Katowice - Tym sie zajmuje na co dzień !!


!! Dermatologia Estetyczna i Medyczna Katowice !!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Odpowiedz z cytatem
Post  
A nie napisali w tym artykule że silnik myje się odpalony? Razz


_________________
Starlet P8 'Jeans' 2EE Bi-fuel Edition 95' >280kkm

Kuba Wink
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Post  
Witam. Wczoraj miałem nieciekawy incydent. Jak zawsze, zatankowałem auto pb95. Odpalił normalnie. Lecz już po chwili zaczął się krztusić. Udało mi się dojechać do domu jakieś 500m. Myślałem że może coś z paliwem i dzisiaj już będzie normalnie. Rano czekała na mnie niespodzianka. Auto kręci, ale nie chce odpalić. 3 dni temu wymieniany był olej razem z filtrem. Coś ktoś? Starlet 93 ep8 1.3 benzyna.

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Post  
Witam, problem jest nastepujacy:
Starletka rok 91 silnik 1.3 12V
Po nocy auto dziwnie odpala (ciezko pali) zapala czasem za pierwszym razem czasem za drugim (na to reguły nie ma).
Aku sprawdzony, nie ma nic takiego co darłobyprad z niego caly czas, alternator takze ok, rozrusznik kręci.
Jakies rady? Pomysły czym to może być spowodowane?

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Post  
sprawdz cisnienie na listwie - moze paliwo sie cofa.
iskre.


_________________
!! CB Radio Serwis Katowice - Tym sie zajmuje na co dzień !!


!! Dermatologia Estetyczna i Medyczna Katowice !!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Odpowiedz z cytatem
Post  
propublicobono napisał:
Witam

Mam prośbę o pomoc w wyjaśnieniu co może być przyczyną gaśnięcia silnika podczas "dłuższej" zmiany biegów np dojeżdżając do zakrętu wcisnę sprzęgło do końca z obrotów około 2.5-3 tys gaśnie.Na postoju nie gaśnie mimo gazowania.Gaśnie tylko na lpg.
Model Ep91 , instalacja z 1997 roku,Pitagoras II elpigaz.

Co to może być przyczyną ?

Pozdrawiam



_________________
!! CB Radio Serwis Katowice - Tym sie zajmuje na co dzień !!


!! Dermatologia Estetyczna i Medyczna Katowice !!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Odpowiedz z cytatem
Post  
rogos94 napisał:
Witam !
Jestem nowym właścicielem starleta p7 88 rok z silniczkiem 1.0
Po zakupie zrobiłem ok 300 km bez problemów aż do pewnego dnia .. Wracałem do domu i szarpnął silnik - no ale patrze poziom paliwa niski więc pojechałem ze znajomym po paliwo. Zalałem świeże paliwko jakoś odpalił i podczas dodania gazu lekko się już przydławiał,zrobiłem może z 500 metrów i strzeliło solidnie z wydechu .. po czym miałem problem z ruszeniem z miejsca. Jakimś cudem dotargałem na linie samochód pod dom i zacząłem diagnozę - z racji tego że samochód ma swoje lata wyciągnąłem bak i wyczyściłem - straszny syf był w środku,przewody przepłukane świeżym paliwem,filtr też dałem nowy,gaźnik przemyty chociaż i tka nie było w nim brudu , świece są nowe+przewody+kopułka i palec.. zalane nowe paliwko i uwaga !
Ciężko go odpalić,jak już uda się uruchomić silnik pochodzi chwile i gaśnie samoczynnie , po wciśnięciu gazu przydławia się i wgl nie wchodzi na obroty - czasem strzeli z gaźnika i strzela z wydechu .. nie mam pojęcia co się z nim stało Sad
Autko ma blachę w bdb stanie również silniczek ma ok 156 tyś przebiegu - cały jest suchutki - ZERO wycieków .. Pomocy bo w końcu trafiłem samochodzik w "dobrym" stanie i nagle coś sie psuje .. niżej link do filmiku z kabiny może to coś pomoże..
--> https://www.youtube.com/watch?v=DrHfO1NXmxI&feature=youtu.be <--



_________________
!! CB Radio Serwis Katowice - Tym sie zajmuje na co dzień !!


!! Dermatologia Estetyczna i Medyczna Katowice !!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Odpowiedz z cytatem
Post  
nanni napisał:
Witajcie

Kupiłam moją Starletkę we wrześniu 2015r. po bardzo okazyjnej cenie, ponieważ poprzedni właściciel miał problemy z odpalaniem (silnik kręcił ale nie odpalała).
Zostal wymieniony akumulator i choć nie zawsze za pierwszym razem to odpalała. Przyszła wczesna zima i problem jak ręką odjął - odpalała za pierwszym razem i wchodziła na wysokie obroty nawet przy duzych mrozach. Czasem tylko podczas jazdy już na nagrzanym silniku nagle pracował jakbym miala wciśnięty pedał gazu do samego końca.
Niestety zima się skończyła i wrócił problem z odpalaniem. Silnik kręci, odpala i po 1-2 sek gaśnie (czasem na tak niskich niskich obrotach, że aż trzęsie calym samochodem). Przy próbie wciśnięcia (nawet delikatnie) pedału gazu aby wkręcić go na trochę wyższe obroty odrazu gaśnie. Przy 5-10 próbie w końcu jakoś się powoli "rozpala" i można jechać choć czasem na początku przerywa w reakcji na pedał gazu. Na ciepłym silniku lub po 2-3 godzinach postoju odpala za pierwszym razem. Drugim problemem są czasem szalejące obroty silnika podczas jazdy - albo dosłownie jakbym wciskała pedał gazu do końca albo wręcz przeciwnie nagle szarpnie samochodem jakby stracił moc.
Błędy komputera: 22, 31 i 33.

Ktoś ma pomysł co mogło paść? Bo już czasem tracę cierpliwość przy odpalaniu Smile



_________________
!! CB Radio Serwis Katowice - Tym sie zajmuje na co dzień !!


!! Dermatologia Estetyczna i Medyczna Katowice !!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
 


Wyświetl posty z ostatnich:
Odpowiedz do tematu Strona 9 z 11
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Następny
  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach