| Autor |
Wiadomość |
mechu
samozwańczy prezes

|
Wyrwizab napisał:Sprawa wygląda tak - jest sobie Starletka EP91 '99 z centralnym zamkiem (zapewne seryjny), ale brak pilota do alarmu. Pytanie co sprawdzić/zrobić by działał pilot - mogę poświęcić jednego z moich.
_________________ !! Car Audio Serwis Katowice - Tym sie zajmuje na co dzień !!
!! Dermatologia Estetyczna i Medyczna Katowice !!
|
| Czw Gru 01, 2011 10:35 |
|
 |
Reklama
|
|
| Czw Gru 01, 2011 10:35 |
|
 |
mechu
samozwańczy prezes

|
|
| Czw Gru 01, 2011 10:36 |
|
 |
Wyrwizab
Młody Gwiazdek

|
Dostęp do drugiego auta mam z doskoku, alarmu w nim prawdopodobnie brak - nie ma syreny pod maską ani czujników otwarcia w klapie i bagażniku. Początkowo liczyłem, że chodzi jedynie o zagubiony pilot, bo jest to ten sam rocznik ('99) i wersja wyposażenia (GLS) co moja, ma tak samo chromy, el. szyber i okna, licznik P29.
Czy i co trzeba zrobić, by dorzucić pilota do centralnego? Jakiś moduł dokupić? Co mam sprawdzić w aucie - model modułu centralnego albo coś?
_________________ Prezentowane opinie są moją wyłączną własnością i nie ponoszę odpowiedzialności za ich działanie.
|
| Pią Gru 02, 2011 01:07 |
|
 |
mechu
samozwańczy prezes

|
|
| Pią Gru 02, 2011 08:20 |
|
 |
Wyrwizab
Młody Gwiazdek

|
Thx, znalazłem na e-bayu.
_________________ Prezentowane opinie są moją wyłączną własnością i nie ponoszę odpowiedzialności za ich działanie.
|
| Pią Gru 02, 2011 09:02 |
|
 |
kuty
luzak

|
Witam, tez jestem zainteresowany dodaniem pilota do centralnego zamka (seryjny) czymś konkretnym muszę się kierować przy zakupie?
Na allegro są urządzenia sterujące zamkami elektrycznymi, pneumatycznymi itd
_________________ EP91 98r ver. BLUE
|
| Nie Gru 11, 2011 16:31 |
|
 |
Wyrwizab
Młody Gwiazdek

|
kuty napisał:Witam, tez jestem zainteresowany dodaniem pilota do centralnego zamka (seryjny) czymś konkretnym muszę się kierować przy zakupie?
Na allegro są urządzenia sterujące zamkami elektrycznymi, pneumatycznymi itd
kuty - dziś właśnie zakładałem swoje ustrojstwo
W instrukcji do mojego napisano, że może sterować centralnymi elektrycznymi jak i pneumatycznymi, inaczej się go tylko wpina, ale nie jestem pewien, czy każde urządzenie jest tak uniwersalne - w razie czego potrzebujesz tego do elektrycznych.
Jeśli masz seryjny centralny i jest on podpięty jak u mnie (nie wiem czy nie ma różnic z anglikiem) to podpinasz się do przełącznika w drzwiach. Po wyjęciu przełączników z podłokietnika popatrz na kostkę -są tam dwie grupy kabli, jedna większa - do szyb i druga mniejsza - właśnie centralny. Jeden z nich jest grubszy - to przewód główny; oprócz niego masz 2 inne, jeden do zamykania a drugi jak się łatwo domyślić do otwierania. Skoro już wiesz w co się wpiąć pojawia się problem gdzie. Ja znalazłem wyjście tych kabli przy nogach kierowcy, ale dalej to już lipa - wchodzą w wiązkę i giną, rozebrałem cały przód i nie znalazłem ich, giną mi gdzieś za zegarami, a zegarów nie chciałem już wyjmować. Zdecydowałem się wpiąć w słupek przy nogach, tam gdzie wychodzą kable z drzwi. Jest tam kostka, ale miejsca niezawiele - znalazłem za to niepodpiętą kostkę wychodzącą z drzwi, akurat z 3 przewodami. Rozebrałem poszycie drzwi - kable kończyły się pustą kostką koło lusterka (do elektrycznego?). Uciąłem obie kostki i wykorzystałem kable - elektrycznego lusterka i tak nie mam i nie potrzebuję. Moduł dałem z tyłu radia, zasilanie po najmniejszej linii oporu z kostki od radia, oprócz tego awaryjne - z wyłącznika. Syreny nie mam, zamykanie szyb mam gdzieś - gotowe. Sorki że nie zrobiłem fotorelacji, ale zimno było jak cholera i ręce mi już grabiały.
Kupując zwróć uwagę na piloty - w tych najtańszych straszne badziewie dają.
|
| Sro Gru 14, 2011 17:15 |
|
 |
PatrykOSK
Młody Gwiazdek

|
Witam was
Pytanie jest takie gdzie znajduję sie cały układ sterujący tym abym mogł otwierać drzwi pilotem (gdzie powinien się znajdować)
w moim aucie najprawdopodobniej zostało to usunięte jak i alarm bo "elektryk" twierdził że robi to zwarcie. Ile takie coś kosztuje i jak to dobrać ?
|
| Czw Wrz 26, 2013 07:01 |
|
 |
wujek Bubu
Młody Gwiazdek

|
Odświeżam temat ...
Koledzy a gdzie najlepiej/najwygodniej centralkie zamontować ?
_________________ Idę prosto, nie biorę jeńców żadnych
Idę prosto, dopóki nie padnę
Idę prosto, nie biorę jeńców żadnych
|
| Sro Lis 20, 2013 21:24 |
|
 |
wujek Bubu
Młody Gwiazdek

|
I jeszcze może ktoś wyjmował lub nie a wie jak wyjąć tę plastikową cześc jakby otoczkę na radio,spiołkie czy pokrętła cold /heat ?
|
| Sro Lis 20, 2013 21:31 |
|
 |
mechu
samozwańczy prezes

|
|
| Czw Lis 21, 2013 08:39 |
|
 |
wujek Bubu
Młody Gwiazdek

|
hejka ponawiam
gdzie najlepiej zamontować centralkie od zamka centralnego ?
|
| Sob Lis 30, 2013 12:29 |
|
 |
wujek Bubu
Młody Gwiazdek

|
w ep 91 3D
|
| Sob Lis 30, 2013 12:29 |
|
 |
PatrykOSK
Młody Gwiazdek

|
strzelam poszukaj może pod tym plastikami co masz nad kolanami kierowcy (ja tam mam dużo miejsca) w mojej ep91 5d
|
| Sob Lis 30, 2013 17:28 |
|
 |
wujek Bubu
Młody Gwiazdek

|
PatrykOSK napisał: strzelam poszukaj może pod tym plastikami co masz nad kolanami kierowcy (ja tam mam dużo miejsca) w mojej ep91 5d
właśnie się przymierzam do tego miejsca - dam znać jak zrobię w przyszłym tyg i tak te plastiki będzie trzeba zdjąć żeby się podpiąć do kabli do kierunkowskazów i najbliżej do zasilania stamtąd w sumie.
kiepawo że w wersji z szybami na korby brak otworów w drzwiach do przeciągniecia kabli do siłownika-trza będzie wiercić .
|
| Sob Lis 30, 2013 21:47 |
|
 |
Reklama
|
|
| Sob Lis 30, 2013 21:47 |