Forum starlet club pl Strona Główna
POMOC RejestracjaSzukajFAQ Rejestracja Zaloguj
Odpowiedz do tematu Strona 2 z 2
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpalanie auta po długim czasie
Autor Wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Toyota Aygo 5d litrowy silnik 12v stawiam ze brakuje mu 1 gara;) czyli 3 cylindrowy;D kolor pale blue,manual 5 biegow,kolor jakis taki szary ciemny,stalowy wiem ze blue to niebieski ale probka kolor wyswietlila sie ze jest szary lakier;D skladany w kolinie w czechach

Ostatnio zmieniony przez HanysJDM dnia Czw Lut 06, 2014 12:20, w całości zmieniany 2 razy

Odpowiedz z cytatem

Odpowiedz z cytatem

!! Dermatologia Estetyczna i Medyczna Katowice !!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Odpowiedz z cytatem
bo Aygo skladaja tylko w czechach;) z C1 i 107 w jednej fabryce

Odpowiedz z cytatem
ale fakt masz racje ze w dekoderze w tym przypadku nie wyswietla miejsca produkcji,tylko kraj pochodzenia producenta czy cos takiego,ale to raczej nie czesto sie spotyka i zawsze mozna wikipedie o pomoc poprosic;P

Odpowiedz z cytatem
sek w tym ze teraz coraz czesciej vin nie okresla miejsca produkcji.

A wiki to omijam z daleka - pelno tam bzdur.

!! Dermatologia Estetyczna i Medyczna Katowice !!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Odpowiedz z cytatem
Ty to musisz miec tajne powiazania zeby miec pewne info bo dla Ciebie wszystko co na necie to bzdura

Odpowiedz z cytatem
HanysJDM, gdzie Ty to sprawdzałeś? Ja odpaliłem pierwszy lepszy VIN dekoder i dane się 'trochę' różnią od tych podanych przez Ciebie Razz Zawsze tak jest?

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Roznia tzn? Co Ci wyszlo? Ze to nie aygo tylko is250?

Odpowiedz z cytatem

Odpowiedz z cytatem

Odpowiedz z cytatem
http://zapodaj.net/532180df5b214.png.html

Odpowiedz z cytatem
Gladz cylindrow rdzewieje - w zasadzie nie masz wyjscia - po prostu jezdzij.
Jesli zrobily sie wrzery to musisz szukac nowego silnika ale to malo prawdopodobne po 3 miesiacach stania.
Jak dojedziesz do mechaniora to pewnie powie ze do tak starego silnika 15w40 a to moze go tylko dobic - wlej 5w40 lub 10w40

Nie zgodzę się. Miałem ostatnio przywieziony z Francji motocykl z 83 roku, który dłuugo stał. Silnik się kręcił bez problemów, ale na gładziach wżery. Na 12 godzin cylindry zalane naftą, spuszczoną później razem z olejem. Odpalony na samostart na 20W50 z dodatkiem Xado. Tak chodził z pięć godzin. I co ? Złapał minimalną kompresję i sądząc po wcześniejszych doświadczeniach (nie tylko moich) ceramizer uzupełni wżery calkowicie, dlatego nie koniecznie trzeba szukać nowego silnika. Co do oleju, to napisz, dlaczego "dobije" silnik. Moja gwiazda jeździła jakieś 9 lat na Quaker State 15W40 i nawet zużycie ma niewielkie, chociaż mam "ciężką girę". Napisałem, że jeździła, bo obecnie z racji niedostępności Q, nalałem Amsoil (niestety dwa razy drożej, ale jest lepiej). Oprócz Ams-a, jest jeszcze Millers oils, nie wspominając o Royal Purple, przy których wspomniany wcześniej Motul jest tylko średniej jakości produktem.

Odpowiedz do tematu Strona 2 z 2
Idź do strony Poprzedni  1, 2