Forum starlet club pl Strona Główna
POMOC RejestracjaSzukajFAQ Rejestracja Zaloguj
Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1
Starlet 97' EP91, Problem z elektryką, pilne.
Autor Wiadomość
Odpowiedz z cytatem
Post Starlet 97' EP91, Problem z elektryką, pilne. 
Witam, ostatnio jadąc autostradą a w sumie zjeżdżając z niej usłyszałem jak coś 'tykło', okazało się że wszystko co związane z elektryką nie działa. Tzn, Radio, nawiew, kierunkowskazy, wycieraczki spryskiwacze itd. (oprócz świateł klaksonu i awaryjnych), po przejechaniu ok 8km samochód nie był już w stanie zapalić, padł akumulator. Dobrze wiedziałem że alternator nadaje się do wymiany bo huczą łożyska, ale chyba to nie ma większego znaczenia w tym wypadku. Miał ktoś podobną sytuacje? Co mam sprawdzić? Zostawilem samochod w pobliskiej miejscowości i totalnie nie wiem co zrobić. Z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi.

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Odpowiedz z cytatem
Też przerabiałem ostatnio alternator.I tak samo wiedziałem ze łożyska są do wymiany i nie tylko również szczotki i pewnie coś jeszcze .Skończyło się tak jak u Ciebie aczkolwiek ja miałem mocny aku i dojechałem jakoś do domu .
Jak skończyło ci się ładowanie to mogły się zawiesić szczotki.Ja tak w swoim miałem.Możesz spróbować popukać trochę młotkiem w obudowę alternatora żeby się szczotki odwiesiły.Wtedy spróbować odpalić go na pych.Podstawa rzecz to kontrolka akumulatora musi zgasnąć po odpaleniu silnika inaczej daleko i tak nie zajedziesz .

Odpowiedz z cytatem
Sprawdz wszystkie bezpieczniki albo może to tyknięcie oznaczało że gdzieś się zrobiło jakieś zwarcie i bezpieczniki szlak trafił

Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1