| Autor |
Wiadomość |
szmergiel
Starszy Gwiazdek

|
 EP91 - hak do przyczepki
Witam!!
Możliwe ze niebawem będę zmuszony zaopatrzeć swoją gwiazdę w takowe coś, ale zrobiłem rozeznanie na rynku i nie zauważyłem jakiejś oferty. Przerabiał ktoś ten temat? Ile kosztuje hak? trudno sie zakłąda w tym modelu??
Pozdro!!
|
| Wto Cze 10, 2008 19:15 |
|
 |
Reklama
|
|
| Wto Cze 10, 2008 19:15 |
|
 |
januszWWL
luzak

|
Witam, jak w temacie zamierzam zamontować hak do toyoty i jestem ciekaw czy ktoś z Was to już zrobił i jak z kosztami to wygląda? Powiem tak w jednym serwisie powiedzieli mi coś około 700-750zł z montażem, a sam hak około 600zł, czy są jakieś tańsze rzędu 200-300zł+montaż?
|
| Sro Mar 16, 2011 18:56 |
|
 |
szmergiel
Starszy Gwiazdek

|
Koleżanki i kolegi! Starleta robiła u mnie za "auto sportowe", auto rodzinne teraz przyszedł czas na auto wół roboczy. Potrzebny mi hak. Jest na allegro tylko jeden thule za prawie 600 złoty co jest cena zaporową i stanowi ponad 1/10 ceny auta (do nowego yarka są po 250 złotych). Macie pomysły jak zdobyć używany z tabliczką znamionowa? Na forum jeden kolega kiedyś pisał ze ma i że mu wadzi ale teraz nie pojawia się tutaj. Może od jakiejś starej corolli pasuje tylko czy nie będzie problemu z zalegalizowaniem? Może od yarka z pierwszej generacji?
Pozdro!
| Czw Cze 28, 2012 15:50 |
|
 |
piotrekpasti
Starszy Gwiazdek

|
szmergiel kolega z wrocławia ma w swojej starlecie hak, powołaj się na piotrka z forum to będzie gadać
jego numer 787 379 423
_________________ Starletka 1,3 16v 98r
Uploaded with ImageShack.us
|
| Pią Cze 29, 2012 08:59 |
|
 |
szmergiel
Starszy Gwiazdek

|
Dzięki, zadzwonię.
| Pią Cze 29, 2012 09:11 |
|
 |
szmergiel
Starszy Gwiazdek

|
No i mam hak - w Ujeździe mi dorobili na poczekaniu (polecam kolegów, solidni i z głowa - ul. Tomaszowska 50 - robią przy kliencie, dają homologacje - nie boją się roboty) . Hak nie taki jak te dedykowane w których belka trzyma się blachach omijających wydech tylko z racji ze mi taki nie pasował, zdjęli mi zderzak, wstawili belkę między podłużnice i dorobili hak lekko nacinając zderzak na dole. te dedykowane to nawet na zdjęciach słabawo wyglądają. Co ciekawe starleta nie ma żadnego wzmocnienia pod zderzakiem. - i tu ciekawostka dla tunerów. Strasznie usztywnił się tył, jest to odczuwalne podczas jazdy jak i potwierdził to mój test. Mam parking na którym trzeba wjechać przednim kołem na sporą muldę, tak ze tylne koło prawie się odrywa. Wiotkie auta trzeszczą - starleta jęczała tak ze tylko polonez ją przebijał. A teraz cisza. A i jak ktoś w zad wjedzie to od razu nie zatrzyma się na fotelu.
A dziś jechałem 170 km z przyczepą która waży ok 350 - 400 kilo (solidna samoróbka ojca) i z klamotami o wadze ponad 600 plus cały tył auta w narzędziach. Silnik daje rade choć jedynka jest za długa do ruszania z takim ładunkiem i trzeba na sprzęgło uważać, 80 - 90 km/h da się jechać (raz i 100 poleciała ale raczej bez mojej zgody - spora górka była - choć sam silnik i ze 130 by wypocił) choć raczej na 4 biegu jechałem (piątka męczyła silnik przy 80 km/h) ale standardowe hamulce już nie dają rady - przód nurkuje a auto jedzie. Trochę stracha miałem.
| Pią Lip 27, 2012 20:10 |
|
 |
piotrekpasti
Starszy Gwiazdek

|
dobra, pochwal się tym zestawem w całej okazałości  to masz tandem
|
| Pią Lip 27, 2012 22:33 |
|
 |
szmergiel
Starszy Gwiazdek

|
Jutro pyknę fotki choć pewnie zderzaka zdejmować nie będę miał czasu. hak wygląda agresywnie, jest wysoko pod przyczepkę z lat 90-tych gdy haki nie leżały na ziemi. W sam raz na warsiawiaków jeżdżących na zderzaku i parkingowych popychaków
A tak dziś wyglądał tir starlet - na pace m.in. wielka spawarka bestera która nie wiem ile waży ale we 2 chłopa nie mogliśmy jej unieść (wtoczyliśmy po deskach)
Przyczepka też solidna
| Pią Lip 27, 2012 23:08 |
|
 |
piotrekpasti
Starszy Gwiazdek

|
no przyczepa jest jak potrzeba  koła jak z nysy
|
| Nie Lip 29, 2012 15:00 |
|
 |
mechu
samozwańczy prezes

|
marcinozo napisał:Witam,
Mam pytanie czy hak holowniczy pasujący do Starlet P9 będzie pasował do P8 ? Ewentualnie jakie są różnice w mocowaniu? Z tego co widzę to niektórzy sprzedawcy oferują np. hak bosal (kod producenta 025-251) i twierdzą, że pasuje do P8/P9. Ma ktoś pewne informacje w tym temacie?
Pozdrawiam,
Marcin
_________________ !! Car Audio Serwis Katowice - Tym sie zajmuje na co dzień !!
!! Dermatologia Estetyczna i Medyczna Katowice !!
|
| Pią Lis 16, 2012 11:05 |
|
 |
mechu
samozwańczy prezes

|
wesoly1234 napisał:prosze o porade.
chce zamontowac do mojej starletki hak holowniczy
problem jest tylko taki ze nowy kosztuje ok 500zl
czy jest w stanie ktos pomuc lub doradzic czy mozna dopasowac hak od np yaris I (koszt nowego ok 250zl czyli polowa)
lub jakiegos innego auta
bardzo prosze o pomoc lub porade
moj meil wesoly1234@wp.pl
_________________ !! Car Audio Serwis Katowice - Tym sie zajmuje na co dzień !!
!! Dermatologia Estetyczna i Medyczna Katowice !!
|
| Pią Kwi 03, 2015 09:26 |
|
 |
Reklama
|
|
| Pią Kwi 03, 2015 09:26 |
|
 |
|
|